Een nieuwe naam en een nieuw gezicht.

Welkom bij dit eerste nieuwsbericht van Bureau C&C voor 2018.

In augustus 2000 ontdek in een knobbeltje in mijn borst en maak ik een afspraak met de huisarts. Vanwege de beladen familiegeschiedenis stuurt hij mij direct door naar het ziekenhuis voor foto’s, een echo en een punctie. Ik hoef mij nergens druk om te maken, wordt er gezegd. Met een opgelucht gevoel keer ik huiswaarts maar eenmaal thuis komt de twijfel. Het voelt niet goed. Ik neem contact op met het ziekenhuis en vraagd of het knobbeltje verwijderd kan worden. Een week later wordt ik geopereerd en 10 dagen later krijg ik de uitslag: kanker! Een tweede operatie en intensieve bestralingen volgen.

We zijn 17 jaar verder. Ik ben gezond en ik voel mij goed, maar wat is er in die tijd veel mis gegaan. Wat als ik niet goed naar mijzelf en mijn lichaam had geluisterd? Wat als ik niet zo adequaat had gereageerd? Maar ook later, tijdens de bezoeken aan het ziekenhuis en de controles in de jaren daarna. Ik kan er een boek over schrijven. En daar bleef het niet bij. Ook op het werk werd er indertijd niet goed omgegaan met mijn ziekte en de gevolgen daarvan. Het resulteerde in de aanvaarding van een tijdelijke baan bij een andere werkgever, gewoon om maar weg te zijn bij de huidige werkgever. Maar ook ikzelf bleek niet goed om te gaan met de gevolgen van de kanker. Ik had alle behandelingen ondergaan en heb mijn leven zoals ik het kende weer opgepakt totdat ik in 2007 een burn-out kreeg. Toen pas viel het kwartje.

In 2008 ben ik gestart met de opleiding voor counseling en coaching en een jaar later startte ik mijn eigen praktijk. Indertijd nog naast mijn – toen inmiddels parttime – baan als case- en verzuimmanager. Mijn eerste grote opdrachtgever was een re-integratiebureau. Zij zagen de combinatie van mijn kennis en kunde van de wet- en regelgeving omtrent verzuim en mijn vaardigheden als coach als een aanvulling op het bestaande team van freelance coaches. Niet lang daarna ontmoette ik Willem de Jong en ging ik ook voor hem werken. In 2014 vroeg hij of ik ook wilde komen werken bij Cancer & Career, een gespecialiseerd re-integratiebureau. In eerste instantie had ik nog wat twijfel maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Ik volgde de nodige vakgerichte opleidingen, woonde seminars en bijeenkomsten bij om mijn kennis over kanker en de gevolgen daarvan te vergroten. Eind 2016 vertelde Willem dat hij het mettertijd wat rustiger aan wilde gaan doen. Ik was juist aan het bedenken hoe ik mijn werkzaamheden verder kon uitbreiden. Ik trok de stoute schoenen aan en vertelde Willem dat ik eventueel wel belangstelling zou hebben om het stokje van hem over te nemen als hij wilde gaan stoppen. Dat moment kwam sneller dan gedacht. Vanaf medio 2017 zijn we bezig geweest met de overdracht en is er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe naam, huisstijl en website. De nieuwe naam is het gevolg van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) welke vanaf 25 mei 2018 gaat gelden.

Januari 2018 en ik heet u welkom als lezer van deze eerste blog onder de naam Bureau C&C. De naam is ontstaan vanuit de volgende ideeën:

  • Bureau C&C kent zijn oorsprong in bureau de Jong en de Jong met Willem als oprichter en als blijk van dank wilde ik dit in de naam meenemen.
  • C&C vanuit de oude naam Cancer & Career maar inmiddels staan de C’s voor nog zoveel toepasselijke woorden: care, communication, challenge, change, cure, chronic.
  • Nu is Bureau C&C een onderdeel van Coachpraktijk La Chiave en ook daar komen de twee C’s weer naar voren.

Het logo zijn verschillende C’s die om elkaar heen draaien en symbool staan voor de manier waarop wij het liefst werken: als team met de werknemer, werkgever/opdrachtgever en wij als spelers in het veld.

Ik wil Willem danken voor zijn toewijding als directeur, initiatief voor dit re-integratiebureau en zijn vertrouwen in mij als zijnde zijn opvolger als directeur. Ook wil ik al onze klanten, opdrachtgevers en cliënten bedanken voor hun vertrouwen in onze mensen en diensten. Ik kijk uit naar een prettige voortzetting van deze samenwerking!

Waar mogen wij u mee helpen?

Klik hieronder om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht: