Onze re-integratiecoach en ervaringsdeskundige Mariëtte van Hooff heeft samen met Ellen Dreezens (psycholoog, rouwcoach en tevens ervaringsdeskundige) de handen ineen geslagen om een mooi en toegankelijk product te maken voor mensen die kanker hebben. Zeker ook om cadeau te geven: wie heeft zich er niet ooit het hoofd gebroken over wat te geven aan iemand die kanker heeft.

“Behandelingen zijn belastend en het is een zeer onzekere tijd waarvan de afloop vaak onduidelijk is. Veel patiënten willen graag toegang tot informatie over wat hen overkomt en hoe hiermee om te gaan, maar hebben tegelijkertijd weinig ruimte in hun hoofd om zich te concentreren op deze informatie.

Veel mensen die te maken hebben (gehad) met kanker ervaren een emotionele achtbaan waarin rouw, angst en acceptatieproblematiek een rol spelen. Het is een uitdagende periode waarin grip op het leven soms moeilijk te vinden is.

Daarom introduceren wij met trots het scheurblok ‘Scheur de dag. 100x veerkracht bij kanker’, een waardevol instrument ontworpen om ondersteuning en veerkracht te bieden aan mensen die kanker hebben of hebben gehad en die weer meer grip op hun leven willen krijgen.

Het scheurblok is speciaal ontwikkeld om een steuntje in de rug te bieden aan degenen die te maken hebben met de impact van kanker. Het is een praktisch hulpmiddel dat helpt om veerkracht op te bouwen en weer controle te krijgen over het leven.

Of het nu gaat om het omgaan met rouw, het overwinnen van angst of het accepteren van de veranderingen die kanker met zich meebrengt, dit scheurblok biedt bruikbare inzichten en oefeningen om deze uitdagingen aan te gaan. Omdat de informatie op elke pagina kort is, past deze vorm goed bij de aandacht spanne die veel kankerpatiënten (noodgedwongen) hebben. 

‘Scheur de dag. Veerkracht bij Kanker’ bevat inspirerende quotes, reflectievragen en praktische tips om stap voor stap weer grip te krijgen op het leven. Door al of niet dagelijks een bladzijde af te scheuren, kunnen gebruikers kleine positieve stappen zetten richting herstel en veerkracht.

Het scheurblok fungeert als een persoonlijke metgezel tijdens deze vaak turbulente reis en biedt een bemoedigend en motiverend houvast. Dit scheurblok is een cadeau voor jezelf als je kanker hebt.

Het is een tool die je ondersteunt en je helpt om je veerkracht op te bouwen. Daarnaast is het ook een prachtig cadeau-idee voor iedereen die iemand kent met kanker. Het is een tastbare manier om iemand een hart onder de riem te steken en te laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

Het is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting van Waarde die zich inzet voor mensen met een niet direct zichtbare beperking en mogelijk geworden dankzij ondersteuning van het Menzis Fonds, het Tilburg University Fonds en HG Assurantiën Brabant.

Het scheurblok is vanaf 2 oktober bij boekhandels en online verkrijgbaar. Het is een waardevol instrument voor iedereen die op zoek is naar steun, hoop en veerkracht tijdens de uitdagende fases van kanker.

Samen kunnen we bouwen aan een sterke en veerkrachtige toekomst!”

Mariëtte van Hooff

 

Klik hieronder om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht: