Counseling & Coaching

Begeleiding met als doel:

Effectieve inzetbaarheid

Coaching is een laagdrempelige manier om mensen met bepaalde vraagstukken te begeleiden. Belangrijkste doel is effectieve inzetbaarheid op het werk en/of in het dagelijkse leven. Onze senior coaches staan door het hele land voor u klaar.

Maak werk van revalidatie

Praat hier op tijd over

Na de diagnose kanker verwerkt ieder die crisis op een eigen manier. Feit is dat u nooit meer ‘dezelfde oude’ wordt als daarvóór. Feit is ook dat de meeste mensen kanker overleven, zich stap voor stap weer ‘oprichten’ en weer kwaliteit van leven opbouwen. Nabehandeling en klachten (maak werk van revalidatie!) kunnen lang duren maar werkvermogen komt weer terug. Praat dus op tijd met uw behandelaar, de bedrijfsarts of uw werkgever over kanker en werk. Soms kan werkopbouw al tijdens de behandeling. Werken naar vermogen mag en helpt herstel. 

(re-integratie)coach

De (re-integratie)coach is een onafhankelijk sparring-partner, die naast de klant staat en gemakkelijk benaderbaar is. De coach helpt verwerken en brengt rust door overzicht en inzicht in de eigen situatie. Eigen initiatief en acties voor het eigen herstel en terugkeer in werk worden gestimuleerd.

Verwijzer
De re-integratiecoach bij kanker overziet de complexiteit van re-integratie bij kanker, maar kan niet alles. Zo nodig vindt verwijzing plaats op het terrein van conditie, voeding, herstel van lichaamsfuncties en psyche.

Integraal
De (re-integratiecoach) bij kanker richt zich op de ‘hele mens’ en coacht op alle aspecten die belangrijk zijn voor herstel van belastbaarheid, de basis voor werkhervatting. Denk aan aspecten als herstel van veerkracht en omgaan met gezin, familie. Of aan coaching on the job wanneer werk weer aan de orde is. Thema’s daarbij bijv.: omgaan met mijn nieuwe ‘zelf’ in het werk, vermoeidheid en energiebalans, concentratie en vergeetachtigheid en omgang met collega’s.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek met een coach:

Voorbeelden

Soorten coaching

Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van thema’s die aan de orde kunnen zijn:

Coaching op veerkracht
– Acceptatie van verlies
– Herstel van perspectief
– Versterken van zelfregie

Energetisch coachen

– Omgaan met vermoeidheid
– Bewaken van de grenzen
– Hervinden van balans
– Opbouwen van energie

Coaching on the job / effectieve inzetbaarheid
– Plan van aanpak werkhervatting
– Afstemming met collega’s en leidinggevende
– Omgaan met concentratieverlies of vergeetachtigheid
– Verstandig opbouwen

TESTIMONIAL

“Mijn coach is inhoudelijk sterk, empathish en remt mij af wanneer nodig. Dat laatste is voor mij belangrijk. Soms de bevestiging te krijgen dat “goed” goed genoeg is en ik de juiste dingen doe. Wat liever voor mezelf kan zijn. Verder hoef ik haar niet uit te leggen wat kanker met je doet als het gaat om bijvoorbeeld energie en werkvermogen. Dit omdat ze ervaringsdeskundige is. Dat is één van de vele redenen waarom ik Bureau C&C heb gekozen.”

Neem direct contact op!

Heeft u een vraag over een casus of wilt u een offerte ontvangen? Bureau C&C is van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer:

2 + 2 =

Bureau C&C maakt deel uit van de werkgroep kanker en arbeid en ondersteunt wisselende initiatieven op het gebied van kanker. 

Over ons

Bureau C&C is sinds 2014 hét vertrouwde adres voor re-integratie-begeleiding bij kanker of een andere ingrijpende ziekte. 

Neem nu contact op!

Bedrijfgegevens

Singel 182 
3311 PG
Dordrecht

KvK nr: 60814764
BTW nr: NL001478492B08

Socials

Volg ons op de volgende kanalen: