Counseling & Coaching

Counseling & Coaching

“Mijn coach is inhoudelijk sterk, empathish en remt mij af wanneer nodig. Dat laatste is voor mij belangrijk. Soms de bevestiging te krijgen dat “goed” goed genoeg is en ik de juiste dingen doe. Wat liever voor mezelf kan zijn. Verder hoef ik haar niet uit te leggen wat kanker met je doet als het gaat om bijvoorbeeld energie en werkvermogen. Dit omdat ze ervaringsdeskundige is. Dat is één van de vele redenen waarom ik Bureau C&C heb gekozen.”

Call to action: Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek met een coach

Na de diagnose kanker verwerkt ieder die crisis op een eigen manier. Feit is dat u nooit meer ‘dezelfde oude’ wordt als daarvóór. Feit is ook dat de meeste mensen kanker overleven, zich stap voor stap weer ‘oprichten’ en weer kwaliteit van leven opbouwen. Nabehandeling en klachten (maak werk van revalidatie!) kunnen lang duren maar werkvermogen komt weer terug. Praat dus op tijd met uw behandelaar, de bedrijfsarts of uw werkgever over kanker en werk. Soms kan werkopbouw al tijdens de behandeling. Werken naar vermogen mag en helpt herstel. 

De (re-integratie)coach is een onafhankelijk sparring-partner, die naast de klant staat en gemakkelijk benaderbaar is. De coach helpt verwerken en brengt rust door overzicht en inzicht in de eigen situatie. Eigen initiatief en acties voor het eigen herstel en terugkeer in werk worden gestimuleerd.

Integraal
De (re-integratiecoach) bij kanker richt zich op de ‘hele mens’ en coacht op alle aspecten die belangrijk zijn voor herstel van belastbaarheid, de basis voor werkhervatting. Denk aan aspecten als herstel van veerkracht en omgaan met gezin, familie. Of aan coaching on the job wanneer werk weer aan de orde is. Thema’s daarbij bijv.: omgaan met mijn nieuwe ‘zelf’ in het werk, vermoeidheid en energiebalans, concentratie en vergeetachtigheid en omgang met collega’s.

re-integratiecoach bij kanker is een onafhankelijk sparring-partner, die naast de klant staat en gemakkelijk benaderbaar is. De coach helpt verwerken en brengt rust door overzicht en inzicht in de eigen situatie. Eigen initiatief en acties voor het eigen herstel en terugkeer in werk worden gestimuleerd.

Ingezette middelen zijn counseling, psycho-educatie, praktische adviezen/tips en verwijzing.

De re-integratiecoach richt zich op de ‘hele mens’ en coacht op alle aspecten die belangrijk zijn voor herstel van de belastbaarheid, de basis voor werkhervatting. Denk aan aspecten als herstel van veerkracht en de balans tussen werk en privé. Zingeving. Omgaan met emoties als angst, gebrek aan zelfvertrouwen. Omgaan met gezin en familie, of coaching on the job wanneer werk aan de orde is.

Soorten coaching
Onderstaand vindt u enkele voorbeelden van thema’s die aan de orde kunnen zijn:

Coaching op veerkracht
– Acceptatie van verlies
– Herstel van perspectief
– Versterken van zelfregie

Energetisch coachen
– Omgaan met vermoeidheid
– Bewaken van de grenzen
– Hervinden van balans
– Opbouwen van energie

Coaching on the job / effectieve inzetbaarheid
– Plan van aanpak werkhervatting
– Afstemming met collega’s en leidinggevende
– Omgaan met concentratieverlies of vergeetachtigheid
– Verstandig opbouwen

Verwijzer
De re-integratiecoach bij kanker overziet de complexiteit van re-integratie bij kanker, maar kan niet alles. Zo nodig vindt verwijzing plaats op het terrein van conditie, voeding, herstel van lichaamsfuncties en psyche.