Over ons

Bureau C&C

Ons Bureau

Bureau C&C maakt deel uit van de werkgroep Kanker en Arbeid en neemt met regelmaat deel aan verschillende symposia. Daarnaast verzorgen wij zelf masterclasses en webinars om onderwerpen als “kanker en werk” en “de late gevolgen van kanker” onder de aandacht te brengen van werknemers, werkgevers en professionals.

hét vertrouwde adres voor

Gespecialiseerde re-integratiebegeleiding

Bureau C&C is hét vertrouwde adres voor gespecialiseerde re-integratiebegeleiding bij kanker of een andere ingrijpende (chronische) ziekte. Het hoofdkantoor van Bureau C&C staat in Capelle aan den IJssel. Onze coaches, arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsconsulenten oncologie werken echter door het hele land en zijn goed bekend met de regionale arbeidsmarkt. Ieder vanuit hun eigen specialisme en geschoold en (ervarings)deskundig op het gebied van ziekte en arbeid. 

We zijn in maart 2014 gestart onder de naam Cancer & Career. Nadat in 2017 een wisseling van eigenaar heeft plaatsgevonden, is de naam vanwege de wet op de privacy gewijzigd naar Bureau C&C, waarbij de C’s verwijzen naar cancer, career, change, chance of communicatie. Ook vind je de C’s terug in ons logo waarbij drie C’s staan voor de betrokken partijen die samen met elkaar verantwoordelijk zijn voor het re-integratietraject.  

 

Ons doel is helder en duidelijk en zo is ook onze manier van communiceren. wij houden van korte lijnen en staan bekend om ons kwalitatieve, doortastende en oplossingsgerichte houding. Bij verzuim heb je te maken met wetgeving en richtlijnen. Deze kunnen als basis dienen, maar een ziekte als kanker of long covid kan niet gevangen worden in een richtlijn. Dat vraagt om maatwerk, om mensenwerk. 

Onze missie is om mensen die ziek zijn weer veerkracht te geven, aan hun zijde te staan en samen met hen én de andere betrokken partijen te kijken op welke manier zij weer effectief ingezet kunnen worden.

Onze uitdaging

In Nederland krijgen jaarlijks 123.000 mensen de diagnose kanker. Er zijn veel verschillende soorten kanker en elke soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken, behandelplan en mogelijke (late) gevolgen. Daarnaast is het voor iedereen anders. Dit vraagt om expertise op het gebied van oncologische vraagstukken met betrekking tot werk en de weg daar naartoe. Ieder mens is uniek, elke situatie anders en daar is maatwerk voor nodig. 

Werkwijze

Persoonlijke begeleiding

Zowel werkgevers, werknemers, bedrijfsartsen en doorverwijzers kunnen contact met ons opnemen om gebruik te maken van een van onze diensten. Onze werkwijze is helder met korte lijntjes:

Het eerste contact is met iemand van het hoofdkantoor. Daar wordt de hulpvraag besproken en wordt er een passend voorstel gedaan. Als er een akkoord is op de offerte wordt er een afspraak gemaakt met de betreffende cliënt.

Daarna volgt een persoonlijk gesprek met onze senior (re-integratie)coach, arbeidsdeskundige of bedrijfsartsconsulent oncologie. Tijdens dit gesprek wordt jouw (werk)situatie besproken waarbij er aandacht is voor jouw persoonlijke vragen, de belemmeringen die je ervaart en welke ondersteuning gewenst is. Dit alles wordt schriftelijk vastgelegd. Deze wordt eerst met jou besproken en bij akkoord voorgelegd aan de werkgever.

 

Bij een re-integratie- of coachingstraject ga je met de (re-integratie)coach aan de slag om de punten uit het plan van aanpak samen aan te pakken. De focus ligt hierbij op duurzame en effectieve inzetbaarheid. De methodieken die hiervoor ingezet worden zijn op jouw persoon en jouw specifieke situatie afgestemd. Gedurende het traject wordt de voortgang geëvalueerd en bekeken of het doel nog het zelfde is of dat de situatie inmiddels om een andere aanpak vraagt. Wij begeleiden jou door het hele proces, staan altijd klaar voor vragen en gaan desgewenst mee naar de gesprekken bij het UWV.

ONze opdrachtgevers

Een korte selectie van de bedrijven die u zijn voorgegaan:

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninklijke relaties / Stichting Pameijer / UWV / Ziekenhuis Gelderse Vallei / Novadic & Kentron / Gebroeders Meijer / Smallsteps / Ministerie van Justitie/ Dienst Justitiële Inrichtingen / William Schrikker Groep / Bruil / Sovak / Diamond Point / Gemeente Den Haag / Humanitas / Trimenzo / Vivent / Aegon  / Emergis / Royal Hoitsema Labels/ LMC Voortgezet Onderwijs / Nijora / Talant / De Amersfoortse  / Auto Hoogenboom / Van den Ban Autobanden / InAxtion / Simavi / TriviumMeulenbeltZorg / De Posten  / Thermiek BV / Stichting Zorggroep Drenthe / Stichting Treant Care / Pieter van Foreest / Gemeente Groningen / Kropman Installatietechniek B.V. / Vind Subsidies / Van Berkel Accountants B.V. / SGZ Zoetermeer / Zadkine / Gemeente Oss / Robidus  / etc. etc.

Testimonial

“Gisteren deelgenomen aan de Masterclass Kanker en werk. Ik vond het een waardevolle bijeenkomst waarin nog eens duidelijk werd hoe belangrijk goede communicatie is tussen werkgever en werknemer. Als goed werkgever willen wij het beste voor onze werknemers en Bureau C&C draagt hierin bij met hun heldere manier van werken”

Dienst Justitiële Inrichtingen

April 2023

Bureau C&C in de media

Publicaties

Regelmatig wordt er in de media aandacht besteed aan ons werk. Onderstaand enkele bijdrages: 

Interview voor borstkankersymposium – oktober 2020 
Interview promotieonderzoek werk na kanker door Hogeschool van Amsterdam – september 2020 
Artikel over kanker en werk in Josephine van Erasmus MC Kanker Instituut – april 2020 
Interview voor boek “Nazorg aan patiënten na een zware ziekte of ongeval – november 2020 

Neem direct contact op!

Heeft u een vraag over een casus of wilt u een offerte ontvangen? Bureau C&C is van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer:

5 + 7 =

Bureau C&C maakt deel uit van de werkgroep kanker en arbeid en ondersteunt wisselende initiatieven op het gebied van kanker. 

Over ons

Bureau C&C is sinds 2014 hét vertrouwde adres voor re-integratie-begeleiding bij kanker of een andere ingrijpende ziekte. 

Neem nu contact op!

Bedrijfgegevens

Singel 182 
3311 PG
Dordrecht

KvK nr: 60814764
BTW nr: NL001478492B08

Socials

Volg ons op de volgende kanalen: