Werkgever

Verzekerd zijn van zorgzame én zakelijke voorlichting, advisering en begeleiding op maat. Hiervoor kunt u terecht bij één van onze in oncologie gespecialiseerde coaches, arbeidsdeskundigen en/of bedrijfsartsen met verstand van mens, werk en wet. Ga voor effectieve inzetbaarheid en beperk schaderisico en mogelijke UWV sancties!

Re-integratie bij kanker – of een andere ingrijpende ziekte – betekent voor u als werkgever een zware functionele en financiële belasting. Niet zelden ontstaat er een spagaat tussen het menselijke aspect en het zakelijke belang.

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt maar dit vraagt om gespecialiseerde expertise. Bureau C&C zorgt voor de belangen van de werkgever en voor een betrokken begeleiding van de werknemer. De juiste stappen op het juiste moment.

Wij bieden een situatieanalyse en aanpakadvies binnen 2 weken. Neem vandaag nog contact op:

Wat maakt het zo moeilijk?

Re-integratie bij kanker – of een andere ingrijpende ziekte – stelt je als werkgever voor een groot probleem. Het proces is beladen, complex, langdurig, belastend en risicovol. De ziekte roept emoties op, verloopt voor iedereen anders en werkhervatting lukt vaak pas in het 2e ziektejaar. Werkopbouw verloopt grillig door wisselende belastbaarheid. Succesvolle terugkeer in het werk is afhankelijk van de situatie. Toch is er vaak meer mogelijk dan gedacht wordt.

Herstel bevorderen en werk hervatten

Wat kun je als werkgever doen om te helpen het herstel te bevorderen en het werk tijdig te hervatten?

N

1. Laat de werknemer niet te lang met rust, maar houdt vanaf de diagnose contact, ook tijdens behandelingen en revalidatie. Contact en goede communicatie is de basis.

N

2- Houdt ook contact met de directe collega’s van de zieke werknemer. Ook zij zitten vaak met vragen. Wat kunnen zij wel en niet doen? Hoe gaat dat straks als hun zieke collega weer terugkomt?

N

3- Bespreek of werken tijdens de behandeling of revalidatie mogelijk is. Vaak kan dat maar wordt daar niet over gesproken.

N

4- Uw werknemer zit vol met vragen. Er komt zoveel op hem/haar af. Doe een aanbod van een sparringpartner om te helpen rust te creëren in de chaos. Een luisterend oor, leren omgaan met alles wat er op hem/haar afkomt.

N

5- Bespreek de mogelijkheden om gericht aan de conditie te werken. Een goede fysieke conditie verkort de gemiddelde herstelduur. In het 1e ziektejaar dekt de verzekering in veel gevallen deze voorzieningen.

N

6- Vraag een spreekuur aan bij een van onze oncologische bedrijfsartsen. Zij kunnen op goede wijze de belastbaarheid in kaart brengen en u een gedegen plan van aanpak bieden op basis van hun kennis en ervaring.