Werkgever

Verzekerd zijn van zorgzame én zakelijke voorlichting, advisering en begeleiding op maat. Hiervoor kunt u terecht bij één van onze gespecialiseerde (re-integratie)coaches, arbeidsdeskundigen en/of bedrijfsartsconsulenten oncologie met verstand van mens, werk en wet. Ga voor effectieve inzetbaarheid en beperk schaderisico en mogelijke UWV sancties!

Wij bieden een situatieanalyse en aanpakadvies binnen 2 weken. Neem vandaag nog contact op:

Wat maakt het zo moeilijk?

Re-integratie bij kanker – of een andere ingrijpende ziekte – stelt je als werkgever voor een grote uitdaging. Het verzuimproces is complex en werkhervatting start vaak pas in het 2e ziektejaar. Werkopbouw verloopt grillig door wisselende belastbaarheid. Succesvolle terugkeer in het werk is afhankelijk van de situatie. Toch is er vaak meer mogelijk dan gedacht.

Herstel bevorderen en werk hervatten

Wat kun je als werkgever doen om te helpen het herstel te bevorderen en het werk tijdig te hervatten?

N

1. Laat de werknemer niet te lang met rust, maar houdt vanaf de diagnose contact, ook tijdens behandelingen en revalidatie. Contact en goede communicatie is de basis.

N

2- Houdt ook contact met de directe collega’s van de zieke werknemer. Ook zij zitten vaak met vragen. Wat kunnen zij wel en niet doen? Hoe gaat dat straks als hun zieke collega weer terugkomt?

N

3- Bespreek of werken tijdens de behandeling of revalidatie mogelijk is. 

N

4- Uw werknemer zit vol met vragen. Er komt zoveel op hem/haar af. Doe een aanbod van een sparringpartner om te helpen rust te creëren in de chaos. Een luisterend oor, leren omgaan met alles wat er op hem/haar afkomt.

N

5- Bespreek de mogelijkheden om gericht aan de conditie te werken. Een goede fysieke conditie verkort de gemiddelde herstelduur. In het 1e ziektejaar dekt de verzekering in veel gevallen deze voorzieningen.

N

6- Vraag een spreekuur aan bij een van onze bedrijfsartsconsulenten oncologie. Zij kunnen de belastbaarheid specifiek in kaart brengen en u een gedegen plan van aanpak bieden op basis van hun kennis en ervaring.