Bureau C&C gaat de Alpe d’Huzes op

jan 3, 2023

Wat zijn wij trots! Want onze medewerker Renée van Garderen zal op 1 juni 2023 als deelnemer in het team van kanker.nl meedoen aan Alpe d’Huzes. Wij als Bureau C&C steunen haar daarbij natuurlijk.

Gevraagd naar haar motivatie om deel te nemen vertelt Renée: “Zes jaar geleden zat ik nog midden in mijn behandelingen, leefde min of meer tussen hoop en vrees. Het doel dat ik mezelf op dat moment stelde beperkte zich tot het ondergaan van de behandelingen. Dat is gelukt en ik heb daarna volgende doelen kunnen stellen. Terug naar het normale leven, weer aan het werk… Ik heb het overleefd dankzij een behandeling die mogelijk is geworden door onderzoek naar kanker. Ik wil door mijn deelname mijn best doen om zoveel mogelijk geld voor onderzoek bijeen te brengen (te werven), zodat anderen ook geholpen kunnen worden. Ik gun het iedereen.

Mijn nieuwe doel is dus meedoen aan Alpe d’Huzes in 2023. Het evenement heet Alpe d’HuZes, naar de ultieme uitdaging om de Alpe 6 keer op te fietsen. Ik kan nu al zeggen dat dát voor mij te ver is, dat is maar voor weinigen weggelegd.

Ik neem me voor de beklimming 2x per fiets doen. De eerste keer voor de mensen die behandeld (gaan) worden of in het verleden behandeld zijn voor kanker. De tweede keer staat voor de vaak moeilijke weg die kankerpatiënten na de behandelingen moeten afleggen om weer terug te komen in het gewone leven en in werk. De blijdschap en dankbaarheid is (en blijft) natuurlijk enorm: het leven kan weer normaal gaan worden. In de praktijk blijkt de weg terug echter niet altijd dat lekkere geasfalteerde fietspad, waar je met wat training steeds sneller overheen kan fietsen. Integendeel, het is niet zelden een hobbelige weg omhoog, waarbij het soms even goed gaat en dan zomaar ineens weer minder.

Het is mijn beroep (en persoonlijke missie) mensen bij hun weg terug te ondersteunen waar ik kan. Ik doe dit onder andere voor Bureau C&C. Maar ook vrijwillig o.a. op kanker.nl en op Facebook in de gespreksgroepen over kanker en werk.

Mijn tweede beklimming is dus gewijd aan alle mensen die zo hun best doen weer volop in hun werk (en het leven) terug te komen. Ik zal aan ze denken, tijdens mijn eigen gezwoeg. En net als in het echte leven: ik kan die tweede klim alleen doen als mijn gezondheid het op dat moment toelaat om überhaupt aan de uitdaging te beginnen.

Een doel hebben inspireert enorm en al trainend ik krijg er steeds meer zin om ook voor een derde keer te gaan. Ik moet alleen nog bedenken voor wie. Misschien wel voor mezelf.”

Voor wie Renée (en daarmee onderzoek naar kanker) wil steunen in haar actie om geld te werven, dit kan op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/reneevangarderen Er mag zelf een bedrag ingevuld worden. Alles is welkom!

 

Klik hieronder om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht:

Over ons

Bureau C&C is sinds 2014 hét vertrouwde adres voor re-integratie-begeleiding bij kanker of een andere ingrijpende ziekte. 

Neem nu contact op!

Bedrijfgegevens

Singel 182 
3311 PG
Dordrecht

KvK nr: 60814764
BTW nr: NL001478492B08

Socials

Volg ons op de volgende kanalen: