Wat doen wij?

Uniek herstel- en vitaliteitsprogramma

Middels een gedegen en medisch wetenschappelijk erkend trainingsprogramma kunnen mensen tijdens of na kanker in ons herstel- en vitaliteitscentrum in een 18 weken durend programma werken aan hun herstel en vitaliteit en zo de balans weer terugvinden.

Ons multidisciplinair traject bestaat uit 5 bouwstenen:
1. monitoring
2. ademhaling
3. hersteltraining
4. mobiliteitstraining
5. psychosociale ondersteuning

Samenwerking
In de zomer van 2018 hebben Bureau C&C en Biocheck de handen ineengeslagen om mensen met kanker (of een andere ingrijpende ziekte) zowel lichamelijk als geestelijk ondersteuning te bieden. In een pilot dat Biocheck heeft mogen verzorgen voor de Gemeente Rotterdam is 83% van de zieke werknemers binnen 9 maanden weer fit en vitaal aan het werk gegaan. Inclusief de kosten voor het programma heeft dit de Gemeente een besparing opgeleverd van ruim 500.000 euro.

Bedrijven als het UWV, Gemeente Rotterdam en Ministerie van Defensie gingen u al voor.


Overige Klassikale of maatwerk ondersteuning
Op het moment dat de diagnose kanker gesteld wordt, zijn er veel vragen. Niet alleen bij de werknemer. Als werkgever kun je zitten met vragen als: Hoe kunnen we de balans houden tussen zakelijkheid (Wet Verbetering Poortwachter) en zorgzaamheid? Wanneer schakel je een bedrijfsarts in? Wat kunnen we wel en niet vragen aan de werknemer?

Naast klassikale ondersteuning (wij verzorgen bijvoorbeeld met regelmaat workshops voor de bijeenkomsten van de NVP) kunt u als werkgever ook een interactieve maatwerktraining of seminar aanvragen. De training wordt dan in overleg met u op maar gemaakt. Soms kan het al prettig zijn als er gelegenheid is voor casemanagers om problemen voor te leggen van lopende casussen.

 

Wilt u hier meer over weten? Een folder of offerte ontvangen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contacteer ons nu

Van een antwoord op uw vragen tot een maatwerk traject waarbij wij de volledige zorg uit uw handen nemen. Bij ons kunt u terecht voor al uw vragen. Wij streven ernaar binnen 24 uur contact met u op te nemen.