Stoer, sterk en krachtig

apr 19, 2023

Met deze drie woorden omschrijft zij zichzelf, want dat is zij. Een vrouw van begin 40, getrouwd en drie kinderen. Ze heeft een salesfunctie voor 32 uur per week bij een groot internationaal bedrijf. Naast haar werk doet ze nog aan handbal, staat ze af en toe langs de lijn als haar jongste moet voetballen en heeft ze regelmatig gezellige avondjes weg met echtgenoot, gezin, familie en/of vrienden. Ze heeft een leuk leven vindt zij zelf.

Oktober 2021 voelt ze zich niet lekker en doet ze een coronatest. Deze blijkt positief te zijn dus maakt ze een afspraak bij de GGD en gaat in quarantaine. Na twee weken gaat het beter met haar en maakt ze de afspraak met haar leidinggevende om de week daarop weer te gaan starten met haar werk. Alleen dat valt enorm tegen. Haar hoofd lijkt één grote wattenbol, ze kan zich niet concentreren, kan slecht tegen licht, slaapt slecht, is snel geprikkeld en na haar werkdag sleept ze zich naar huis om vermoeid op de bank neer te ploffen en niets meer te doen. Na drie weken meldt ze zich wederom ziek bij haar leidinggevende.

Begin november 2022 wordt ze bij Bureau C&C aangemeld voor een re-integratie 2e spoortraject. Ze maakt kennis met onze coach en er is direct een klik. Ze voelt zich gehoord en begrepen, want hoewel inmiddels veel meer bekend is over corona – ook wel Covid19 genoemd – en men gehoord heeft van longcovid heeft lang na niet iedereen door wat dit met een mens kan doen. In het traject gaat ze samen met de coach aan de slag met het hervinden van haar energie, het verbeteren van haar concentratie en het versterken van haar mentale veerbaarheid. Daarnaast krijgt zij inzicht over welke vaardigheden en kwaliteiten zij heeft en die ze kan benutten, welke werkzaamheden er passend zijn bij de medische beperkingen die in kaart zijn gebracht en wordt er gewerkt aan het stapsgewijs verhogen van haar belastbaarheid middels passende werkzaamheden die zij samen met de coach gevonden heeft.  

Langzaamaan krabbelt ze uit een diep dal, want “zo voelt het echt”, vertelt ze. “Een groot, zwart dal met steile wanden en zonder enige vorm van houvast. Ik wist niet meer waar ik aan toe was, herkende mijzelf nog nauwelijks en had geen flauw idee hoe mijn toekomst eruit zou zien toen mij verteld werd dat mijn eigen werk niet geschikt meer was.”

Inmiddels is het april 2023 en werkt zij 20 uur in een andere functie bij de eigen werkgever. Samen met de werknemer is onze coach in gesprek gegaan met de leidinggevende om te kijken of er inmiddels nieuwe mogelijkheden waren binnen de eigen werkgever. De eigen salesfunctie is definitief niet passend meer, maar de deels gecreëerde nieuwe functie op een andere afdeling lijkt onze cliënt op het lijf geschreven. Met de werkgever en de bedrijfsarts is afgesproken dat zij haar uren zoveel mogelijk zelf in kan delen over de dag en de week en in deze functie is dat ook duurzaam mogelijk. Ze werkt in een prikkelarme omgeving en wanneer de situatie daarom vraagt, kan zij haar werk vanuit huis uitvoeren. “Ideaal” vindt zij, want op deze manier is de combinatie werk en privé goed in balans. Naast het werk heeft zij ook het handballen weer opgepakt en begint haar sociale leven steeds meer vorm en inhoud te krijgen. Natuurlijk gaat het de ene dag beter dan de andere dag en af en toe zit er nog een dag tussen dat het allemaal niet gaat maar stukje bij beetje voelt ze vooruitgang. Van de werkgever krijgt ze alle ruimte en tijd om verder te werken aan haar herstel en opbouw in uren.

“Hoewel ik lange tijd gedacht heb dat ik mij voor altijd zou voelen als een hoogbejaarde vrouw voel ik mij nu weer stoer, sterk en krachtig.”

Wil je ook gebruik maken van een ervaren re-integratiecoach van Bureau C&C kijk dan hier voor meer informatie https://www.bureaucenc.nl/re-integratie/

Klik hieronder om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht:

Over ons

Bureau C&C is sinds 2014 hét vertrouwde adres voor re-integratie-begeleiding bij kanker of een andere ingrijpende ziekte. 

Neem nu contact op!

Bedrijfgegevens

Singel 182 
3311 PG
Dordrecht

KvK nr: 60814764
BTW nr: NL001478492B08

Socials

Volg ons op de volgende kanalen: