What’s in the name

aug 14, 2023

Met enige regelmaat krijgen we de vraag waar de naam Bureau C&C nu eigenlijk vandaan komt. Het antwoord daarop is een mooi verhaal dat gelijk een stukje geschiedenis schrijft. Reden genoeg om dit in een blog te verwerken.

In maart 2014 zijn we van start gegaan onder de naam Cancer & Career. De toenmalige eigenaar Willem de Jong was al directeur van zijn onderneming Bureau de Jong en de Jong maar wilde daarnaast een gespecialiseerd bureau met aandacht voor werknemers met kanker. Met een aantal coaches en arbeidsdeskundigen is hij van start gegaan. Iets later dat jaar kwam ik er als re-integratiecoach en ervaringsdeskundige bij. Zelf heb ik in 2000 kanker gehad en indertijd ervaren dat terugkeren op de arbeidsvloer niet altijd van een leien dakje gaat. Het heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat ik een paar jaar later na een burn-out voor mijzelf ben begonnen als gespecialiseerd counselor en coach.

Tijdens een van onze landelijke meetings liet Willem begin 2017 weten dat hij erover nadacht om te stoppen met Cancer & Career. Mijn gedachte was dat ik dit heel erg jammer zou vinden en langzaamaan ontstond bij mij het idee om het stokje eventueel van hem over te nemen. In de zomer van 2017 ben ik bij Willem langsgegaan en hem mijn plannen voorgelegd. Lang heeft hij daar niet over nagedacht. Hij was blij met mijn initiatief en wilde dit het liefst op korte termijn geregeld hebben, maar administratief gezien was het verstandiger om dit aan het begin van het nieuwe jaar officieel te doen. Op die manier had ik de tijd om in mijn nieuwe rol als eigenaar te groeien en administratief de noodzakelijke wijzigingen voor te bereiden en door te voeren. Tijdens de meetings bespraken we de voortgang en werd er onder andere nagedacht over een andere naam. Dit vanwege de strengere regels in de wet op de privacy. Na flink wat brainstormen werd er gekozen voor de naam Bureau C&C.

Allereerst een kleine geste aan Bureau de Jong en de Jong, het bureau dat ten grondslag lag aan het ontstaan van Bureau C&C. Daarnaast bleven de C’s van Cancer & Career bestaan. Omdat het in een begeleidingstraject niet alleen om kanker of carrière gaat, kunnen de C’s voor meer woorden staan.

Communicatie is een belangrijke pijler bij elk contact en vooral bij langdurige en chronische ziektes. Communicatie tussen werknemer en werkgever, maar ook met een arbodienst en de begeleiders van Bureau C&C. Door de lijnen kort te houden en helder te communiceren weet iedereen waar ze aan toe is en voelen onze kandidaten zich gehoord en gezien.

Challenge oftewel uitdaging. Ga er maar aan staan. Na een ziekte als kanker, burn-out of long covid weer de draad oppakken. Dat valt niet altijd mee. Hoe fijn is het dan om een gesprekspartner te hebben die weet waar je het over hebt en die samen met jou bekijkt wat er allemaal gaande is en met jou meedenkt over bijvoorbeeld praktische oplossingen voor alledaagse situaties en je helpt met het terugkrijgen van het vertrouwen in je eigen lichaam.

Changes oftewel veranderingen want die zijn er altijd. Na een ingrijpende ziekte wordt het meestal niet meer zoals het was. Jouw prioriteiten zijn veranderd, je hebt mogelijk last van (chronische) medische beperkingen waar rekening mee gehouden moet worden. Misschien verlies je je baan en moet je op zoek naar ander werk. Veranderingen zijn er ook voor mij geweest. Inmiddels werk ik zelf niet meer als counselor/coach en laat dat over aan de deskundige collega’s in het land. Bij hen ben je in vertrouwde handen. 

Tot slot noem ik chance want naast alle reeds genoemde C’tjes zijn er ook altijd kansen. Samen met de arbeidsdeskundigen en/of re-integratiecoach kijken we welke kansen er voor jou zijn. Kansen om je herstel te bevorderen middels gesprekken en ons ondersteunend vitaliteitsprogramma, kansen om je belastbaarheid te vergroten middels een re-integratieplek en kans om weer effectief inzetbaar te zijn om de arbeidsmarkt. Kans om jouw leven weer in te vullen zoals voor jou prettig is.

Inmiddels naderen we ons 10-jarig bestaan. Een moment om natuurlijk even bij stil te blijven staan met ons team, onze opdrachtgevers en onze cliënten van toen en nu. Daarna gaan we als vanouds door met de C’tjes die ons bureau zo kenmerken en inhoud geven aan wat wij met zoveel plezier en kennis van zaken doen. 

Heb jij behoefte om van gedachte te wisselen over een of meerdere C’s? Ga dan naar onze website www.bureaucenc.nl om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

l

Klik hieronder om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht:

Over ons

Bureau C&C is sinds 2014 hét vertrouwde adres voor re-integratie-begeleiding bij kanker of een andere ingrijpende ziekte. 

Neem nu contact op!

Bedrijfgegevens

Stationsplein 99 – 288
1703 WE
Heerhugowaard

KVK nr: 24468747
VAT nr: NL001617423B56

Socials

Volg ons op de volgende kanalen: