Wie zijn wij

Bureau C&C

Bureau C&C is opgericht vanuit ervaring. Mede-oprichter Peter William kwam in een mannenkliniek terecht en werd geraakt door het grote aantal (jonge) mensen dat getroffen wordt door een tumor of een andere ingrijpende of levensbedreigende ziekte.

“Na dat moment ben ik mij er bewust van geworden dat ik mij als (ervarings)deskundige van lichamelijke, psychologische en fysiologische problematieken meer en meer ging toeleggen op het werken met deze cliënten.
Ondanks het feit dat jaarlijks meer dan 40.000 werknemers de diagnose kanker krijgen, kan toch meer dan 60% binnen een periode van 1,5 jaar weer terugkeren in het eigen (aangepaste) werk.”

Hij benaderde Willem de Jong en is samen met een kleine selectieve club mensen gaan brainstormen over het opzetten van een gespecialieerd re-integratiebureau. Zo is Cancer & Career ontstaan. Door het hele land werden deskundige en gespecialiseerde coaches en arbeidsdeskundigen gevraagd om hun expertise in te zetten voor Cancer & Career.

Zo werd ook ervaringsdeskundige en senior re-integratiecoach Marina Fransen benaderd. “Voor mij was het inmiddels al heel wat jaren geleden dat ik zelf kanker had gehad, maar op dat moment waren zowel mijn moeder als mijn zus ongeneeslijk ziek en kwam het werken met cliënten met kanker wel heel dichtbij. Ik besefte echter ook dat ik in de loop der jaren continue te maken heb gehad met mensen die getroffen waren door een ingrijpende ziekte waardoor de knop al snel omging. Ik bied een luisterend oor, een steuntje in de rug. Daarnaast ben ik adviseur, regisseur en nu dan ook directeur.

Vanaf januari 2018 heb ik het stokje van Willem de Jong overgenomen en is Cancer & Career getransformeerd naar Bureau C&C.”

Ons doel is helder en duidelijk en zo is ook onze manier van communiceren. Wij houden van korte lijnen en staan bekend om ons gedegen, doortastende en oplossingsgerichte werkhouding.

Onze missie is om mensen met kanker of een andere ingrijpende ziekte weer veerkracht te geven, aan hun zijde te staan en samen met hen én de werkgever te kijken op welke manier zij weer effectief ingezet kunnen worden.

Wij maken deel uit van de werkgroep Kanker en Arbeid en nemen deel aan diverse symposia en beurzen door het hele land. Verder geven wij lezingen en trainingen om onderwerpen als “kanker en hoe je de balans houdt tussen zakelijk en zorgzaam” en “de late gevolgen van kanker”onder de aandacht te brengen bij HR-adviseurs en (case)managers.

Klik op de knoppen hieronder voor onze: