Wie zijn wij

Bureau C&C

Bureau C&C is hét vertrouwde adres  voor gespecialiseerde re-integratiebegeleiding bij kanker of een andere ingrijpende ziekte. Re-integratie bij kanker vraagt om een hele andere aanpak van zowel werknemer als werkgever. Bij Bureau C&C weten we wat er nodig is om op een goede en effectieve manier een werknemer weer terug te laten keren binnen het arbeidsproces.  Dit vraagt om vakinhoudelijke expertise. Daarom bestaat ons team van senior arbeidsdeskundigen, (re-integratie)coaches en bedrijfsartsconsulenten oncologie uit mensen die ervaringsdeskundig zijn en/of de juiste vakinhoudelijke expertise hebben om met dergelijke vraagstukken om te gaan.   

Gelukkig herstellen steeds meer mensen van kanker, maar het aantal mensen met kanker stijgt daarentegen. Mensen die vaak in hun werkzame periode zitten. 
Ondanks het feit dat jaarlijks meer dan 40.000 werknemers de diagnose kanker krijgen, wil 60 tot 90% van deze werknemers binnen een periode van 1,5 jaar weer terugkeren in het eigen (aangepaste) werk.

Als senior re-integratiecoach en ervaringsdeskundige werd de huidige directeur Marina Fransen jaren geleden benaderd door Cancer & Career. In 2017 heeft zij het stokje overgenomen van de toenmalige directeur en is de naam Cancer & Career – vanwege de wet op de privacy – gewijzigd naar Bureau C&C.

Ons doel is helder en duidelijk en zo is ook onze manier van communiceren. Wij houden van korte lijnen en staan bekend om ons gedegen, doortastende en oplossingsgerichte werkhouding.

Onze missie is om mensen met kanker weer veerkracht te geven, aan hun zijde te staan en samen met hen én de werkgever te kijken op welke manier zij weer effectief ingezet kunnen worden.

Het hoofdkantoor staat in Capelle a/d IJssel maar onze arbeidsdeskundigen, (re-integratie)coaches en bedrijfsartsconsulenten oncologie werken door heel Nederland. Iedereen vanuit hun eigen praktijk in de eigen regio met kennis van zaken en kennis van de plaatselijke markt. Middels het bijwonen van nascholingstrajecten en het lezen van vakliteratuur houden wij onze kennis over dit speciale vakgebied up to date. 

Wij maken deel uit van de werkgroep Kanker en Arbeid en nemen deel aan diverse symposia en beurzen door het hele land. Verder geven wij lezingen en trainingen om onderwerpen als “kanker en hoe je de balans houdt tussen zakelijk en zorgzaam” en “de late gevolgen van kanker” onder de aandacht te brengen bij HR-adviseurs en (case)managers.

Klik op de knoppen hieronder voor onze: