Bureau C&C

Bureau C&C is hét vertrouwde adres voor gespecialiseerde re-integratiebegeleiding bij kanker of een andere ingrijpende (chronische) ziekte. Het hoofdkantoor van Bureau C&C staat in Capelle aan den IJssel. Onze coaches, arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsconsulenten oncologie werken echter door het hele land en zijn goed bekend met de regionale arbeidsmarkt. Ieder vanuit hun eigen specialisme en geschoold en (ervarings)deskundig op het gebied van ziekte en arbeid. 

We zijn in maart 2014 gestart onder de naam Cancer & Career. Nadat in 2017 een wisseling van eigenaar heeft plaatsgevonden, is de naam vanwege de wet op de privacy gewijzigd naar Bureau C&C, waarbij de C’s verwijzen naar cancer, career, change, chance of communicatie. Ook vind je de C’s terug in ons logo waarbij drie C’s staan voor de betrokken partijen die samen met elkaar verantwoordelijk zijn voor het re-integratietraject.  

Ons doel is helder en duidelijk en zo is ook onze manier van communiceren. wij houden van korte lijnen en staan bekend om ons kwalitatieve, doortastende en oplossingsgerichte houding. Bij verzuim heb je te maken met wetgeving en richtlijnen. Deze kunnen als basis dienen, maar een ziekte als kanker of long covid kan niet gevangen worden in een richtlijn. Dat vraagt om maatwerk, om mensenwerk. 

Onze missie is om mensen die ziek zijn weer veerkracht te geven, aan hun zijde te staan en samen met hen én de andere betrokken partijen te kijken op welke manier zij weer effectief ingezet kunnen worden. 

In Nederland krijgen jaarlijks 123.000 mensen de diagnose kanker. Er zijn veel verschillende soorten kanker en elke soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken, behandelplan en mogelijke (late) gevolgen. Daarnaast is het voor iedereen anders. Dit vraagt om expertise op het gebied van oncologische vraagstukken met betrekking tot werk en de weg daar naartoe. Ieder mens is uniek, elke situatie anders en daar is maatwerk voor nodig. 

Bureau C&C maakt deel uit van de werkgroep Kanker en Arbeid en neemt met regelmaat deel aan verschillende symposia. Daarnaast verzorgen wij zelf masterclasses en webinars om onderwerpen als “kanker en werk” en “de late gevolgen van kanker” onder de aandacht te brengen van werknemers, werkgevers en professionals.

Klik op de knoppen hieronder voor onze: