Bureau C&C

Bureau C&C is hét vertrouwde adres  voor gespecialiseerde re-integratiebegeleiding bij kanker (of een andere ingrijpende ziekte). Re-integratie bij kanker vraagt om vakinhoudelijke expertise. Bij Bureau C&C weten we wat er nodig is om op een goede en effectieve manier een werknemer weer terug te laten keren binnen het arbeidsproces.  Daarom bestaat ons kleine team uit zeer ervaren senior arbeidsdeskundigen, (re-integratie)coaches en bedrijfsartsconsulenten oncologie die ervaringsdeskundig zijn en/of de juiste vakinhoudelijke expertise hebben om met dergelijke vraagstukken om te gaan.   

Gelukkig herstellen steeds meer mensen van kanker, maar het aantal mensen met kanker stijgt daarentegen. Mensen die vaak in hun werkzame periode zitten. 
Ondanks het feit dat jaarlijks zo’n 45.000 werknemers de diagnose kanker krijgen, wil 60 tot 90% van deze werknemers binnen een periode van 1,5 jaar weer terugkeren in het eigen (aangepaste) werk.

Als senior re-integratiecoach en ervaringsdeskundige werd huidig directeur Marina Fransen jaren geleden benaderd door Cancer & Career. In 2017 heeft zij het stokje overgenomen van de toenmalige directeur en is de naam Cancer & Career – vanwege de wet op de privacy – gewijzigd naar Bureau C&C. 

Ons doel is helder en duidelijk en zo is ook onze manier van communiceren. Wij houden van korte lijnen en staan bekend om ons gedegen, doortastende en oplossingsgerichte werkhouding. Bij verzuim heb je te maken met een wetgeving en richtlijnen. Deze kunnen als basis dienen maar een ziekte als kanker kan niet gevangen worden in een wetgeving. Dat vraagt om maatwerk, mensenwerk. 

Onze missie is om mensen met kanker weer veerkracht te geven, aan hun zijde te staan en samen met hen én de andere betrokken partijen te kijken op welke manier zij weer effectief ingezet kunnen worden. Die samenwerking vind je terug in ons logo. Drie mensen die in contact met elkaar één geheel vormen. 

Het hoofdkantoor staat in Capelle a/d IJssel maar onze arbeidsdeskundigen, (re-integratie)coaches en bedrijfsartsconsulenten oncologie werken door heel Nederland. Iedereen vanuit hun eigen praktijk in de eigen regio met kennis van zaken en kennis van de plaatselijke markt. Middels het bijwonen van nascholingstrajecten en het lezen van vakliteratuur houden wij onze kennis over dit speciale vakgebied up to date. 

Wij maken deel uit van de werkgroep Kanker en Arbeid en nemen deel aan diverse symposia en beurzen door het hele land. Verder geven wij masterclasses en webinars om onderwerpen als “kanker en werk” en “de late gevolgen van kanker” onder de aandacht te brengen bij werkgever en werknemer.

Klik op de knoppen hieronder voor onze: