Wie zijn wij

Bureau C&C

Bureau C&C – voorheen Cancer & Career – is opgericht vanuit de persoonlijke ervaring hoe een re-integratietraject bij kanker volledig mis kan gaan. Re-integratie bij kanker vraagt nu eenmaal om een hele andere aanpak van zowel werknemer als werkgever.  Bij Bureau C&C weten we wat er nodig is om op een goede en effectieve manier een werknemer weer terug te laten keren binnen het arbeidsproces.  Dit vraagt om vakinhoudelijke expertise. Daarom bestaat ons team van senior arbeidsdeskundigen, coaches en bedrijfsartsen uit mensen die ervaringsdeskundig zijn en/of de juiste vakinhoudelijke expertise hebben om met dergelijke vraagstukken om te gaan.   

Gelukkig herstellen steeds meer mensen van kanker, maar het aantal mensen met kanker stijgt daarentegen. Mensen die vaak in hun werkzame periode zitten. 
Ondanks het feit dat jaarlijks meer dan 40.000 werknemers de diagnose kanker krijgen, wil 60 tot 90% van deze werknemers binnen een periode van 1,5 jaar weer terugkeren in het eigen (aangepaste) werk.

Als senior re-integratiecoach en ervaringsdeskundige werd de directeur en oprichter van Bureau C&C indertijd benaderd door haar voorganger Willem de Jong. In januari 2018 werd het stokje overgenomen en is Cancer & Career getransformeerd naar Bureau C&C.

Ons doel is helder en duidelijk en zo is ook onze manier van communiceren. Wij houden van korte lijnen en staan bekend om ons gedegen, doortastende en oplossingsgerichte werkhouding.

Onze missie is om mensen met kanker weer veerkracht te geven, aan hun zijde te staan en samen met hen én de werkgever te kijken op welke manier zij weer effectief ingezet kunnen worden.

Het hoofdkantoor staat in Capelle a/d IJssel maar onze arbeidsdeskundigen, coaches en bedrijfsartsen consulent oncologie werken door heel Nederland. Iedereen vanuit hun eigen praktijk in de eigen regio met kennis van zaken en kennis van de plaatselijke markt. Middels het bijwonen van nascholingstrajecten en het lezen van vakliteratuur houden wij onze kennis over dit speciale vakgebied up to date. 

Wij maken deel uit van de werkgroep Kanker en Arbeid en nemen deel aan diverse symposia en beurzen door het hele land. Verder geven wij lezingen en trainingen om onderwerpen als “kanker en hoe je de balans houdt tussen zakelijk en zorgzaam” en “de late gevolgen van kanker” onder de aandacht te brengen bij HR-adviseurs en (case)managers.

Klik op de knoppen hieronder voor onze: